Bokrecension: Kungens fånge av Victoria Aveyard

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Kungens fånge
Författare: Victoria Aveyard
Bokförlag: Modernista
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 511 sidor
ISBN: 9789176457511
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.00

Baksidestext

I tredje delen av Victoria Aveyards Röd drottning-serie prövas lojaliteter på alla sidor. Mare Barrow är fånge, maktlös utan sin blixtförmåga, hemsökt av de förödande misstag hon begått. Hon lever på nåder av den förrädiske unge man som hon en gång älskade, Maven Calore.

Numera är han kung, och han fortsätter att väva sin döda mors nät för att behålla kontrollen över sitt rike – och över sin fånge. Samtidigt fortsätter Mares gäng av blandblodiga och röda att organisera sig, träna och expandera.

De förbereder sig för krig.

Och Cal, prinsen som befinner sig i exil och har sitt eget romantiska intresse av Mare, är beredd att göra allt för att få henne tillbaka.

När blod ställs mot blod, förmåga mot förmåga, finns det kanske inte någon kvar som kan släcka elden – och Norta, så som Mare känner det, riskerar att förtäras…

Vad tycker jag?

Jag kan inte göra annat än att älska även tredje delen i Röd drottning-serien. Det är min absoluta favoritserier of all time. Jag älskar språket och handlingen är så bra! Boken är spännande och jag vill hela tiden veta vad som händer på nästa sida.

Min favoritkaraktär är alla dagar i veckan Mare Barrow. Hon är en så bra karaktär med power och jag skulle vilja ha sådant mod.

Jag gillar verkligen att författaren valt att skriva denna bok som en mellanbok. Jag tror att det hade blivit en för kort serie om det varit tre böcker. Jag vill bara läsa mer om Norta, Mare och Cal.

Nu kommer jag bara att spoila om jag skriver mer, så därför avslutar jag med att skriva: LÄS DEN!

Inlägg senast uppdaterat: 6 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇