Bokrecension: Kritgubben av C.J Tudor

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Kritgubben
Författare: C.J Tudor
Förlag: MÄnpocket
ISBN: 978-91-7503-890-2
Original titel: The chalk man
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 339

Handling

Du kan kÀnna den i skogen, pÄ skolgÄrden och i lekparken, du kan kÀnna den i husen och pÄ uppfarterna. Du kan kÀnna den pÄ de flesta platser i den lilla staden Anderbury. 

RĂ€dslan att nĂ„got eller nĂ„gon iakttar dig. Det började 1986, pĂ„ tivolit, dagen efter olyckan. Det var dĂ„ den 12-Ă„rige Eddie trĂ€ffade Mr Halloran – kritgubben. Det var han som gav Eddie idĂ©n om kritfigurerna: ett sĂ€tt att skicka hemliga meddelanden till vĂ€nnerna.

Det var roligt Àndra fram till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp. 

Trettio Är senare, nÀr Eddie tror att det förflutna ligger lÄngt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur. Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

Mitt omdöme

Det hÀr Àr en bok som Àr svÄr att skriva om utan att avslöja för mycket av handlingen. Jag hade lite för höga förvÀntningar pÄ den hÀr boken. TÀnkte att jag skulle fÄ en riktigt lÀskig och blodig historia, att den skulle innehÄlla en sjuk seriemördare, högt tempo, istÀllet var den faktiskt ganska lÄngsam och inte alls sÄ dÀr lÀskig och nervkittlande som jag hade hoppats och förvÀntat mig.

Visst finns det en del scener som Àr lite otÀcka med lite av en krypande kÀnsla men den lyckades inte riktigt fÄnga mig fullt ut.

Författaren har valt att berĂ€tta historien om “Kritgubben” ur ett barns perspektiv.

Inget fel med, men jag vet inte jag fastnade inte för Eddie heller. Han kÀndes för intetsÀgande, kÀnde inte alls att man kom honom nÀra.

Detta blev ingen fullpott men det Àr en helt ok deckare men en smula hÀrlig humor. Jag upplever den mer som en historia om att vÀxa upp med hemligheter mer Àn en deckare.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇