Bokrecension: Kollektivt självmord av Arto Paasilinna

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

I den här boken av Arto Paasilinna möter vi den finska direktören Rellonen som har stora problem med både äktenskapet och ett flertal konkurser. Han bestämmer sig därför för att begå självmord i en gammal lada, men där finns det redan en person (överste Kemppainen) som håller på att hänga sig i en takbjälke. Två personer är en för mycket och självmorden uppskjutes tills vidare.

Direktör Rellonen och överste Kemppainen sitter länge och funderar. Direktör Rellonen förklarar att han hade läst i en tidning att ettusenfemhundra finnländare årligen tar livet av sig och tio gånger fler gick med planer på att göra det.

“Två bataljoner tar livet av sig varje år, och en hel brigad funderar på att göra det.” Räknar översten ut, det är ingen dålig armé. Tillslut kommer det på att ordna ett stort seminarium till alla som går i självmordstankar.

Det är många som kommer och de enas om att genomföra ett stort kollektivt självmord. Jakten på den perfekta viloplatsen för självmordet går från Finnland till först Nordkap i Norge och sedan mot södra Europa.

Arto Paasilinna behandlar självmordets dysterhet och sorg med mycket humor och knasigheter.
Arto Paasilinna har även skrivit andra humorböcker till exempel: Harens år, Den ljuva giftkokerskan och Skojarna i örtagården.

Boken är väldigt kul, den fick mig att skratta flera gånger, och mycket läsvärd.

/Recenserad av Emil.N

Inlägg senast uppdaterat: 27 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇