Bokrecension: Hon som inte vet av Karen Cleveland

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Hon som inte vet
Författare: Karen Cleveland
Förlag: Norstedts 
ISBN: 978-91-1308-129-8
Original titel: Need to know
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 317

Handling

Vad gör du nÀr allt du tar för givet kanske Àr en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag Àr att avslöja ryska spionceller i USA.

Hon kommer över en hemlig mapp som innehÄller bilder pÄ infiltratörer som lever i landet under tÀckmantel. Ett par klick senare Àr allt som betyder nÄgot för henne, hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn under hot.

Vivian har svurit pÄ att försvara sitt land mot alla fiender, men nu stÄr hon inför ett omöjligt val.

Hon slits mellan plikttrogenhet och förrÀderi, kÀrlek och misstÀnksamhet. Vem kan hon lita pÄ?

Mitt omdöme

Den hÀr boken kom hem till mig som en överraskning frÄn Norstedts. Jag fick hem ett förhandsexemplar av den. Jag har inte lÀst sÄ mÄnga amerikanska spionthrillers/spionroman och de jag lÀst har jag inte fastnat sÄ jÀttemycket för.

Men nÀr jag fick hem denna blev jag nyfiken, tur att jag plockade upp den eftersom den var lite annorlunda frÄn de jag lÀst tidigare. Den var svÄr att lÀgga ifrÄn sig nÀr man vÀl hade börjat lÀsa.

“Hon som inte vet” Ă€r en kombination av spionroman och relationsroman kĂ€nner jag. Och just vardagslivet var nog det jag bĂ€st gillade i denna bok, det blandades naturligt med spionberĂ€ttelsen. Man ifrĂ„gasĂ€tter verkligen hela tiden vem man kan lita pĂ„.

Karen Cleveland lyckas hela tiden övertyga mig om en sak för att i ena stunden tvivla pÄ det och svÀnga om helt och hÄllet. Det Àr intressant att sÀtta sig in i Vivians situation, tÀnk att upptÀcka att mannen man trodde att man kÀnde visar sig vara nÄgot helt annat.

Författaren har sjÀlv arbetat som CIA-analytiker, det mÀrks att hon har koll.

Det Àr spÀnnande i stort sett hela tiden, Àven om jag tyckte att det i mitten dalade lite men pÄ det stora hela Àr det en bra och spÀnnande bok. Vivian tvingas göra ett val som kommer att fÄ stora konsekvenser oavsett för vilket val hon gör.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇