Bokrecension: Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Hanteringen av odöda.

Författare: John Ajvide Lindqvist.

Genre:
 Skräck

Sidor: 336

Handling:
Stockholm, 2002.  En värmebölja ligger i luften och hela Sthlm’s befolkning lider av kronisk huvudvärk. Elen har fått fnatt och ingenting elektriskt går att stänga av. 

David och Eva lever ett idylliskt liv tillsammans med sin 8-åriga son Magnus.

David är ståuppkomiker och Eva är… nånting annat. Mitt under all panik med elektricitet och värmebölja så råkar Eva ut för en bilolycka, och dör. David kommer till sjukhuset för att identifiera den döde, när hon plötsligt sätter sig upp.

Gustav Mahler, en förtidspensionerad journalist bor ensam i en lägenhet, bara ett stenkast ifrån sin dotter Anna som han har dålig kontakt med.

Sämre blev den två månader tidigare när Annas sex-årige son Elias dog i en olycka. Han begravdes strax därpå. Nu har de döda i Sthlm börjat vakna upp en efter en. Gäller det även de som redan är begravda?

Pensionären Elsys make Tore lämnade jordelivet några veckor tidigare. Men mitt i natten krafsar det på dörren...

Mina kommentarer:
John Ajvide är ju, som jag tidigare nämnt, min absoluta favorit bland svenska författare. (Om inte till och med den ENDA bra svenska författaren jag känner till?). Han är Sverige motsvarighet till Stephen King (Med den lilla skillnaden att Ajvide är BRA, det är inte Stephen King). Jag naglades fast direkt i den här boken!

Det finns ju tusentals zombie-filmer som alla är PRECIS likadana. Nåt virus som gör folk dumma i huvudet, och de försöker äta upp varenda levande människa som återstår. I den här bok får vi se hur det skulle se ut om de döda vaknade upp på RIKTIGT.

Vad gör Regeringen? Vad gör militären? Hur reagerar resten av världen? Och hur reagerar de, vars nära precis har återuppstått? En kanonbok, verkligen! Gillar du skräck så rekommenderas denna skarpt!

Betyg:
I min Book of fame får den: 4,5. Kanonbok!

På återseende!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇