Bokrecension: Glassvärdet av Victoria Aveyard

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Glassvärdet
Författare: Victoria Aveyard
Bokförlag: Modernista
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 448 sidor
ISBN: 9789176458327
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.93
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext

Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera.

Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen – vännen – som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag.

Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra.

Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?

Mitt omdöme av boken

Den här boken alltså, så bra!! Jag tyckte den var lite seg till en början. Efter halva boken kände jag att det inte var en fullpott men sen vet jag inte vad det var som gjorde att det klättrade upp till en fullpott. Det bara blev en så bra bok efter ca. halva boken.

Jag kan inte hylla denna bok (och Röd drottning) nog. Jag vet inte vad jag ska säga mer utan att det är en underbar bok! Och cliffhangern på slutet… Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag måste ha nästa bok NU!

Victoria Aveyard är en så bra författare. Hon har ett så bra tempo och sätt att skriva. Jag Älskar henne och böckerna!

Inlägg senast uppdaterat: 6 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇