Bokrecension: Genom dina ögon av Stephenie Meyer

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

God morgon!

Ännu en bok att lägga i bagaget. Är nu färdig med “Genom dina ögon”, av Stephenie Meyer.
Denna bok är… ganska svår att recensera. Jag är själv kluven över vad jag tycker om den…
Älskade jag den? Ja, och nej. Åh, jag vet ju inte.

Hur som helst, jag ska försöka dra handlingen i korta drag. Så håll i er nu! Det här kan bli krångligt!
Den handlar om “Själarna”, en utomjordisk ras som tagit över planeten. De implanterar sina själar i människorna, och tar över deras liv. De är inte onda, utan har fredliga avsikter. Och de känner inte till våld eller negativitet över huvud taget.

Melanie Stryder blir fångad och en själ kallad “Vandraren” implanteras i henne. Men Melanie vägrar ge upp sin kropp. Så Vandraren styr kroppen, och tankarna och allting. Men Melanies medvetande finns fortfarande kvar… (Schizofren)

Vandraren känner allting som Melanie nånsin känt. Bland annat kärleken till hennes lillebror Jamie, och hennes stora kärlek Jared.

Helt plötsligt får Vandraren samma känslor för dessa personer. De försöker leta upp dem, men vet inte hur. Och de vet inte heller hur de ska kunna berätta för dem om deras två medvetanden. Människor är ju kända för att vara just våldsamma, och skulle nog inte tveka att sätta en kula i både Melanie och Vandraren.

När de väl finner de som de båda älskar kommer nästa problem. Vem av dem ska ge upp och låta den andra ta över?

Med i historien finns Tröstarna.. (Själarnas typ… psykolog), och Sökarna. Sökarna är de enda lite “onda” själarna och deras uppgift är att hämta alla människor så att nya själar kan planteras i allihop.

Låter det krångligt?.. Haha, de första två kapitlena höll jag på att smälla ihop boken och slänga iväg den, för den verkade dösvår. Tackar min Gud för att jag inte gav upp så lätt! Den är faktiskt inte så krånglig!

MEN… Den som har översatt boken till svenska borde ha ett skott i pannan! Jag ska nog söka upp den kraken och säga henne ett och annat! Hon blandade ihop Jamie och Jared några gånger. Och hon kunde inte stava till “Omständigt”.

Hon skrev “Omständligt”, och nej, det var inget misstag. Hon skrev det två gånger! Dessutom blandade hon en gång ihop en “Sökare” med en “Tröstare”. Gissa om man blev snurrig i bollen när man försökte hänga med?


(Stephenie Meyer. Hon som skapade Twilight och Genom dina ögon. Vilken förebild!)

Menmen, hur som helst. Jag vet inte vad jag ska skriva om boken.. Stephenie Meyer är ju helt underbar på fantasy-romaner. Och allra helst när det kommer till olycklig kärlek!

Kärleks-tjaffs i vardaglig betydelse är ju inget för mig! Har du läst en har du läst alla som ni vet! De är dö-tråkiga.

Men romantisk science fiction är något helt annat! (På bokens framsida står den: En Science fiction-berättelse för människor som inte gillar science fiction.) Stämmer bra 🙂

Den var vacker, och sorglig, och hemsk och allting på samma gång! Och i slutet var det inte långt ifrån att det kom en liten tår!

Jag gillar ju inte att slänga ut femmor till höger och vänster! Det ska krävas något extra. Men jag känner faktiskt att denna boken hade något extra (för mig alltså).. Så det vore orättvist att göra annat! I min Book of fame får den en 5:a!(Jag tror jag måste ändra mitt rankningssystem. Nu är det ju så att jag säger att böcker under 3.5 rekommenderas inte! Jag funderar på att ändra det. Och säga att böcker under 2.5 inte rekommenderas. Då har jag lite mer att röra mig med när det kommer till de bra böckerna!) 🙂

Jaja. Denna rekommenderas starkt för er som gillar fantasy, för er som inte gillar fantasy, och för er som gillar Twilight! 🙂

Nästa bok blir: Mordet på Harriet Krohn, av Karin Fossum.

På återseende!

Inlägg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇