Bokrecension: Fången i Arrida

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Titel: Fången i Arrida
Författare: John Flanagan
Förlag: B Wahlströms
Sidor: Erak’s Ransom
Serie: Spejarens lärling #7
Språk: Svenska
Originaltitel: 260

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!

Handling från förlaget

Halts hmhmhm-festligheter avbryts av att skandiernas sändebud som kommer med en överraskande nyhet: Erak, skandiernas överjarl, har tillfångatagits som gisslan. Will & hans vänner beger sig, tillsammans med 50 skandiska krigare, till Arrida för att överlämna lösensumman och frita Erak. Men i Arrida ställs allas färdigheter och mod på prov, då resan blir mer farligare än dem hade tänkt sig…

Omdöme

Jag tänker verkligen inte avslöja vad det är för festligheter som avbryts av sändebudet, för de får ni veta när ni läser boken – som verkligen är ett måste för alla som först & främst har läst de tidigare delarna i serien och de som gillar fantasy-böcker!

Okej, vi kan väl börja kort om festligheterna: jag kan inte annat än samtycka & älska saken-grejen-eller vad man nu ska kalla det. Tummen upp för det! Halt & Pauline < 3

Det är oerhört kul att Evanlyn – eller Cassandra som hon egentligen heter – kommer med ännu mer i den här boken och att hon följer med till Arrida.

Halt är fortfarande min favoritkaraktär i hela serien, han är helt klart roligast, bittrast, kärvast och bäst i hela gänget. Även om Will, Horace, Erak, Alyss och alla skandierna också är väldigt roliga & bra karaktärer, som man verkligen minns, så är det Halt som är The Star.

Horaces prat om mat hela tiden gör så att man ler every time! En mening som förekom väldigt, väldigt ofta..: “Blir det frukost snart?” eller “Ska vi äta snart?” Alltså, han äter verkligen en ur huset…

Humorn och spänningen är det minsann inget fel på i den här boken. Om vartannat sitter jag antingen håller på att dö av skratt eller av att jag sitter och håller andan. Men vet inte riktigt precis allt som kommer att hända och man sitter med förväntan och bara läser, o läser, o läser.

När Tug försvann i öken, så ersattes tyvärr humorn och spänningen av sorg i stället. Jag satt faktiskt och grät en skvätt, men som tur var så kan man väl säga att det blev ett lyckligt slut ändå.

Arriderna verkar också vara ett intressant folkslag, även om de har lång väg att gå om de ska bli lika bra som skandierna. Selethen (som för övrigt låter som serpentin) är annorlunda, mystisk och en intressant karaktär som var kul att lära känna. Jag hoppas på att han kommer att återkomma i de andra delarna!

Bedullinerna var också ett intressant folkslag, som verkar vara sådär mystiska och skrämmande för att avskräcka alla fiender. Men när man väl fick lära känna dem så var de väldigt trevliga! Kapplöpningen tyckte jag var riktigt spännande, även om sen i slutet inte ens fattade vem som vann först!

Åh, jag vill också vara en så träffsäker bågskytt som Will & Halt!
De är oerhört häftiga och kort sagt awesome!

Jag vill också bli en spejare…

Fången i Arrida är nog en utav de bästa böckerna i hela serien, den här & 1:a boken Gorlans ruiner ligger nog på första platsen – hittills. Hela boken är så himla mycket i ett, att man inte kan få nog och bara måste läsa tills sista sidan.

Spänningen är så spännande som den ska va’, humorn lika rolig & sarkastisk som alla andra gånger och karaktärerna är lika underbara som vanligt. Helt klart en läsvärd bok som är väldigt lättläst & beundransvärd. SÅ LÄS DEN NU!

Citat:

“Oroa dig inte kapten. Vi har omringat tualaghierna…från insidan.”
Ett bra exempel på skandiernas logik när de har blivit tillfångatagna…

Bästa karaktär/er
Halt (och Will, men mest Halt)!

Inlägg senast uppdaterat: 21 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇