Bokrecension: Falco av Mons Kallentoft & Anna Karolina

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Falco
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-545-9
Serie: Herkulesserien #5
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 361

Handling

Femte delen i Herkulesserien Àr en personlig hÀmnd mot Zack, och ett terrordÄd mot hela Stockholm. 

En tonĂ„rsflicka utför ett kallblodigt terrordĂ„d i Stockholms tunnelbana. Flera personer död innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjĂ€l henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat pĂ„ högre order?

Polisen Roger Dahl anmÀls försvunnen, och hittas kort dÀrpÄ brutalt mördad. Dahls senaste uppdrag var som hanterare Ät Cooper, som infiltrerar en ökÀnd knarkliga. Nu krÀver Cooper Zack som ny hanterare. Problemet Àr bara att ingen vet nÄgot om Coopers sanna identitet. 

Samtidigt som Zack kÀmpar med tilliten i den nya kÀrleksrelationen han hÄller pÄ att inleda, dras han allt djupare in i utredningen. NÀr bitarna slutligen faller pÄ plats stÄr tusentals liv pÄ spel. 

Kommentarer

Falco Àr femte delen i en av mina favoritserie, Herkulesserien. Och den Àr riktigt bra! I den hÀr delen har Mons Kallentoft parat ihop sig med Anna Karolina. Anna Karolina har bla skrivit serien som Amanda Paller, en annan serie som jag gillar.

Detta författarpar fungerar vÀldigt bra ihop. Anna Karolina tar sig ann serien vÀldigt smidigt, det kan inte vara lÀtt att hoppa in i en redan sÄ etablerad serie, men hon gör det med bravur. Det kÀnns tryggt att veta att serien kommer att fortsÀtta lika bra med henne som medskrivare. Att det har kommit in en ny författare mÀrks inte speciellt dÄ allt flyter pÄ riktigt bra.

Precis som i de tidigare böcker Àr tempot högt frÄn början till slut. Falco Àr en spÀnnande bok, en riktigt bladvÀndare som man inte kan lÀgga ifrÄn sig förrÀn den Àr slut. Jag gillar Zack och i vanlig ordning vÀnds hans vÀrld upp och ner.

Äntligen fick han veta mer om sin familj, vilka som Ă€r hans syskon och mamma, ska bli intressant att fĂ„ veta mer, förhoppningsvis i kommande bok.

Ämnet i Falco Ă€r skrĂ€mmande aktuellt. HĂ€r skildras ett terrorbrott i centrala Stockholm, i tunnelbanan. jag Ă„ker tunnelbana i stort sett dagligen sĂ„ det kĂ€ndes vĂ€ldigt nĂ€ra en. Jag pĂ„mindes direkt om terrorattacken pĂ„ Drottninggatan.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇