Bokrecension: Earthquake Bird av Susanna Jones

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Susanna Jones Àr en nu bekanskap för mig, men en glÀdjande sÄdan. Jag har lÀst hennes Earthquake Bird (Bookmark, 2020) och Àr fÄngad.

Romanen handlar om Lucy Fly som av olika anledningar som hon helst inte vill tÀnka pÄ, flyttar till Japan och börjar ett nytt liv i Tokyo.

Hon arbetar som översÀttare och lever ett stilla liv, men Àr nöjd med det. SÄ möter hon Teji, som hon huvudlöst blir som besatt av och lever som i en dröm. Men dÄ kommer Lily, som har flytt frÄn en svartsjuk pojkvÀn, in i Lucys liv. 

NÀr börjar katastrofen? Med ett visst fotografi? Lucy tÀnker tillbaka pÄ hÀndelserna som ledde fram till att hon nu sitter inlÄst i ett förhörsrum pÄ en polisstation. För Lily Àr död, har hittats i flera olika delar i Tokyobukten.

Lucy Àr den enda misstÀnkta. Man blir hÄllen pÄ strÀckbÀnken in i det sista nÀr det gÀller skuldfrÄgan om Lucy Àr skyldig eller inte. 

Oj, vad jag gillade den hÀr boken! Först visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka, stilen var sÄ annorlunda. Bl a talar Lucy om sig sjÀlv ibland i bÄde första och tredje person i samma stycke.

Vad betyder det? Att hon försöker se sig sjÀlv som hon vill framstÄ för andra? Att hon spelar en roll? 

Teji Àr en mycket annorlunda figur, alltid med kameran i högsta hugg och lever sitt liv genom kameralinsen, pÄ bÄde gott och ont.

Man blir nĂ€sta sugen pĂ„ att, om inte flytta till Japan, sĂ„ i vart fall Ă„ka dit och lĂ€ra kĂ€nna landet. Jones har sjĂ€lv bott och arbetat i landet i flera Ă„r.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇