Bokrecension: Doppler av Erlend Loe

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Vi for till fjÀlls över pÄsk mannen, barnet, hunden och jag. Sex timmars bilfÀrd enkel resa. Jag ville introducera ljudboken pÄ resan för min man och valde med stor omsorg ut Erlend Loes Doppler till reskamrat.

Maken Àr ljudboksskeptiker, det var viktigt att fÄ det rÀtt och Doppler uppfyllde följande kriterier:

  1.  Den Ă€r kort (4 timmar och 37 minuter lĂ„ng). Det Ă€r realistiskt att hinna lyssna klart pĂ„ resans totala tolv timmar. Jag ville inte ha restlyssning kvar att göra efterĂ„t, det skulle maken aldrig orka med och allt hade varit förgĂ€ves.
  2. Doppler sades vara rolig, lĂ€ttsam. KĂ€nns lagom som gemensam semesterbok, jag ville ju inte ha en kafkaesque stĂ€mning pĂ„ resan.
  3. En resa i Norrland och Lennart JĂ€hkel som upplĂ€sare kĂ€ndes som en gjuten kombo. Hittade en annan bok jag var intresserad av först med Leif Pagrotsky som upplĂ€sare. Ni förstĂ„r ju sjĂ€lv. Det funkar inte.

VÀl hemma igen kan jag konstatera att Doppler var en fin reskamrat, en filosofisk liten bok om att sluta upp med att vara sÄ förbaskat duktig, slÀppa taget om konsumtionssamhÀllet och flytta till skogs, vilket Àr precis vad bokens huvudperson Doppler beslutat sig för att göra. Lite sötsyrlig samhÀllskritik fanns det gott om i berÀttelsen och jag skrattade högt flera gÄnger.

Jag kom pÄ mig sjÀlv med att tÀnka att jag inte heller borde vara sÄ förbaskat duktig och gjorde faktiskt flera saker riktigt oduktigt pÄ semestern, sÄ som att inte bÀdda sÀngen, inte blogga och inte skicka vykort.

PÄ nÄgot vis Àr ju det i sig en gott betyg till Doppler som jag nog kommer fÄ anledning att gÄ tillbaka till i tanken fler gÄnger.

InlÀgg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇