Bokrecension: Det kommer alltid en ny himmel av Lori Nelson Spielman

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Det kommer alltid en ny himmel
Författare: Lori Nelson Spielman
Originalets titel: The Life list
ÖversĂ€ttare: Molle Kanmert
Förlag & Är: Albert Bonniers Förlag 2016
Antal sidor: 341
LĂ€st format: Ljudbok
UpplÀsare: Viktoria Flodström
GoodReads medelbetyg: 4.08
Boktipset förvÀntat betyg: 3.9
Betyg: 3.5

Handling

Bretts mamma har precis gÄtt bort och hennes framgÄngsrika företag och egendom delas upp mellan Bretts syskon. Men det visar sig att Bretts mamma insett att Brett inte Àr lycklig med sitt liv, trots den till synes perfekta lÀgenheten, pojkvÀnnen och jobbet.

Mamman har dÀrför bett henne uppfylla sina livsmÄl, baserat pÄ en lista Brett skrev som tonÄring. Bland livsmÄlen finns till exempel att bli förÀlskad, fÄ barn, bli lÀrare och förbÀttra förhÄllandet till sin pappa. Först dÄ hon uppfyllt dessa fÄr hon sitt arv.

Men hur hon ska gÄ till vÀga för att uppfylla dessa dÄ hennes pojkvÀn Andrew inte vill ha barn, hennes pappa redan Àr död sedan sju Är tillbaka och hon inte har nÄgon lÀrarutbildning?

Omdöme

Den Àr i och för sig lite sorglig dÄ Brett misstar sin mamma som hon var vÀldigt nÀra med och till en början kÀnns det oerhört elakt och krÀvande av mamman att krÀva sÄdana ultimatum för sin dotter. Men man inser snabbt att hon gör det av kÀrlek och önskar bara det bÀsta för sin dotter. Att hon vill att Brett ska inse vad som Àr viktigt i livet.

Brett mÄste överge sin bekvÀma tillvaro och ta steget ut i det okÀnda, ta nÄgra risker och chansa att det kanske leder till nÄgot bÀttre.

Under vÀgen fÄr hon nya smÄ kÀrleksfulla meddelanden av sin mamma som förklarar sin tanke bakom varje steg och krav. Och slutligen och sÄ smÄningom fungerar mammans plan, Brett blir lite lyckligare.

Trots att sjÀlva tanken pÄ ett krav i ett testamente först kÀnns lite barnsligt sÄ tyckte jag ÀndÄ om den hÀr boken. Den Àr förvÄnansvÀrt spÀnnande och oförutsÀgbar med en fin bakomliggande tanke om att man ska göra det bÀsta av sitt liv.

Den Àr lÀttlÀst, skojig och absolut lÀsvÀrd och trots att den börjar sorgligt sÄ har man en varm kÀnsla kvar i kroppen dÄ man lÀser sista sidan.

Betyg 3.5, Lori Nelson Spielman, USA

InlÀgg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇