Bokrecension:The Ambassador’s Mission av Trudi Canavan

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Trudi Canavan har snabbt blivit en av mina favoriter bland nutida fantasyförfattare och frĂ€mst Ă€r det hennes böcker om Kyralias magikergille som jag gillar. Och nu har sĂ„ Ă€ntligen uppföljartrilogin kommit till hennes första serie The Black Magician’s Trilogy.

The Ambassador’s Mission Ă€r den första delen av The Traitor Spy Trilogy och tar sin början tjugo Ă„r efter hĂ€ndelserna i den första trilogin. Sonea Ă€r, precis som i den första trilogin, den centrala karaktĂ€ren, men hĂ€r fĂ„r hon Ă€ven sĂ€llskap av sin nu vuxne son Lorkin, som Ă€r bokens andra huvudperson.
PÄ de tjugo Är som har passerat sedan den första trilogin har Kyralias magikergille börjat ta in adepter Àven frÄn de lÀgre samhÀllsklasserna, vilket leder till klassmotsÀttningar inom gillet. Dessutom har en ny drog börjat spridas i samhÀllet, extremt beroendeframkallande och farlig, Àven för magiker. Samtidigt dödas flera av den undre vÀrldens högdjur av en mystisk mördare med kopplingar till en okÀnd nation.

Att Ă„ter fĂ„ ta del av Trudi Canavans fantastiska och magiska vĂ€rld Ă€r en hĂ€rlig upplevelse. Det hemtamt och vĂ€lbekant, samtidigt lyckas hon överraska och hĂ„lla spĂ€nningen uppe. Prosan Ă€r driven och fĂ„ngar effektivt in mig och hĂ„ller fast mig Ă€nda till slutet. NĂ€r jag lĂ€st sista sidan lĂ€ngtar jag genast efter nĂ€sta del av serien.
NÄgot som jag alltid har gillat med Trudi Canavan Àr att hon behandlar teman kring ras, kön och klass. Inte sÄ att det stör, hon lÄter det aldrig stÄ i vÀgen för en bra historia. En smÄrolig detalj Àr dessutom det faktum att hon har hittat pÄ en egen terminologi för en lÄng rad vardagliga ting. NÄgot som ökar kÀnslan av att befinna sig i ett alldeles speciellt universum.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇