Bokrecension:”Min morbror trollkarlen”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Min morbror trollkarlen
Författare: C.S. Lewis
Illustratör: Pauline Baynes
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 9 Ă„r
Antal sidor: 161 sidor
ISBN: 9163833921
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.03
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
Det hÀr Àr berÀttelsen om nÄgot som hÀnde i slutet av 1800-talet. Det Àr en berÀttelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resorna mellan vÄr vÀrld och landet Narnia började.
För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okÀnda. De hamnar i en frÀmmande vÀrld och fÄr med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, sjÀlva skapelsen. De möter Àven Aslan, lejonet, som utstrÄlar en sÄdan godhet och kraft att barnen inte tvekar att pÄ hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekÀmpa de onda makter som hotar denna vÀrld.

Vad tycker jag?
Jag gillar boken vÀldigt mycket! Den Àr spÀnnande och jag gillar att boken handlar om hur Narnia skapades. Jag gillar att den Àr ganska kort men ÀndÄ förberedande inför nÀstkommande böcker i serien. Jag tycker att boken har ett annorlunda sÀtt att skapa en ny vÀrld. Jag har aldrig reflekterat över vÀrldars skapande i böcker men i denna bok fÄr jag veta lite mer. Jag tycker ocksÄ att beskrivningarna Àr bra och jag kan förestÀlla mig hur allt ser ut.
SprÄket Àr ocksÄ bra och jag gillar att författaren inte överarbetat sprÄket. Utan det Àr precis lagom!
Det enda minuset Àr att den Àr lite hoppig. Jag hÀnger inte riktigt med i alla karaktÀrer och vÀrldar. Men jag antar att det Àr en vanesak.

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇