Bokrecension:Millan – Sveket av Pia Hagmar

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Millan – Sveket
Författare: Pia Hagmar
Genre: Drama, snyftare, hÀstar

Antal sidor: 141
Utgiven: 2013
Förlag: Wahlströms (tack för recexet!)
Recension pÄ bok ett i serien: Millan

Bok tvĂ„ tar vid alldeles dĂ€r den första slutar. Millan, 13 Ă„r, lever ett tungt och ensamt liv med en alkoholiserad pappa och en deprimerad mamma. Efter att ha skĂ€mt ut sin dotter inför hennes kompisar kommer pappan hem en natt, slöddrande och ölstinkande, med en present till Millan – en alldeles egen hĂ€st. Hon borde vara överlycklig, men Zorro Ă€r bara en liten shettlandsponny och han Ă€r alldeles för liten för Millan.

NÀr Millan fÄr erbjudandet att byta bort Zorro mot en mycket bÀttre hÀst blir valet svÄrt. Ska hon svika sin dröm eller svika sin familj?

Även om man inte Ă€r sĂ„ dĂ€r överförtjust i hĂ€star sĂ„ tror jag att det hĂ€r Ă€r en bok som mĂ„nga skulle uppskatta. Man fĂ„r liksom lĂ€sa ur ett annat perspektiv Ă€n det man Ă€r van vid och det Ă€r omöjligt att inte bli berörd av Millans historia. Precis som i Klara-serien Ă€r det mycket som inte cirkulerar kring hĂ€stlivet. Handlingen Ă€r bra, Ă€ven om det kĂ€nns lite osannorlikt att hon skulle fĂ„ det dĂ€r erbjudandet.

Jag tror att det blir en lÄng och populÀr serie av detta inom ett par Är, och jag tÀnker definitivt lÀsa uppföljarna.

Betyg: 5/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇