Bokrecensioner:Millan – Sveket av Pia Hagmar

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Millan – Sveket
Författare: Pia Hagmar
Genre: Drama, snyftare, hÀstar
Antal sidor: 141
Utgiven: 2013
Förlag: Wahlströms (tack för recexet!)

Recension pĂ„ bok ett i serien: Millan

 Bok tvĂ„ tar vid alldeles dĂ€r den första slutar. Millan, 13 Ă„r, lever ett tungt och  ensamt liv med en alkoholiserad pappa och en deprimerad mamma. Efter att  ha skĂ€mt ut sin dotter inför hennes kompisar kommer pappan hem en natt,  slöddrande och ölstinkande, med en present till Millan – en alldeles egen hĂ€st.  Hon borde vara överlycklig, men Zorro Ă€r bara en liten shettlandsponny och  han Ă€r alldeles för liten för Millan.

 NĂ€r Millan fĂ„r erbjudandet att byta bort Zorro mot en mycket bĂ€ttre hĂ€st blir  valet svĂ„rt. Ska hon svika sin dröm eller svika sin familj?


Även om man inte Ă€r sĂ„ dĂ€r överförtjust i hĂ€star sĂ„ tror jag att det hĂ€r Ă€r en bok som mĂ„nga skulle uppskatta. Man fĂ„r liksom lĂ€sa ur ett annat perspektiv Ă€n det man Ă€r van vid och det Ă€r omöjligt att inte bli berörd av Millans historia. Precis som i Klara-serien Ă€r det mycket som inte cirkulerar kring hĂ€stlivet. Handlingen Ă€r bra, Ă€ven om det kĂ€nns lite osannorlikt att hon skulle fĂ„ det dĂ€r erbjudandet.

Jag tror att det blir en lÄng och populÀr serie av detta inom ett par Är, och jag tÀnker definitivt lÀsa uppföljarna.


Betyg: 5/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇