Bokrecensioner:Inte bara tennis av Peter Barlach

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Inte bara tennis
Författare: Peter Barlach
Genre: Sport/drama. Med tanke pÄ titeln fÄr det bli sport.

Handling: En dag ringer pappa nĂ€r John Ă€r hos en kompis. Rösten Ă€r hĂ„rd nĂ€r han ber John komma hem med en gĂ„ng.
VÀl hemma Àr det oroligt. Det Àr en polis pÄ plats, och Johns pappa verkar konstig. Pappan ber honom att sÀtta sig ner, och beskedet Àr som en örfil.
Johns mamma har dött.
I en bilolycka.

inte bara tennis fĂ„r vi höra Peter Barlachs egna berĂ€ttelse om en svĂ„r tid i hans liv. Det som stĂ„r i boken bygger alltsĂ„ pĂ„ en verklig hĂ€ndelse.
John spelar tennis, vilket kanske inte Ă€r sĂ„ överraskande. Min första tanke var “hur skriver man en bok om tennis”, men som titeln berĂ€ttar sĂ„ handlar den inte bara om tennis. Faktiskt inte alls sĂ€rskilt mycket. Det liksom bara ligger dĂ€r i bakgrunden, och författaren plockar fram det lite dĂ„ och dĂ„. IstĂ€llet fokuserar han mycket pĂ„ dramat efter mammans död.

Jag tycker att boken var rĂ€tt sĂ„ bra. SprĂ„ket var helt godkĂ€nt, och den Ă€r relativt lĂ€ttlĂ€st. Är du snabb sĂ„ kan du lĂ€sa den hĂ€r pĂ„ en dag.
Jag tror att jag bara har en enda synpunkt. Boken handlar ju om en sorglig och svÄrhanterlig situation, men jag tycker inte att den Àr skriven pÄ ett sÀrskilt sorgligt sÀtt. Det har sÀkerligen att göra med att mamman dör ganska sÄ snabbt, sÄ man hinner inte fÄ en riktig relation till henne.

Betyg:Inte bara tennis fĂ„r en 4:a, och sĂ„ kan jag tillĂ€gga att jag inte hade sĂ€rskilt höga förvĂ€ntningar, men den var faktiskt bra!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇