Bokrecensioner:Hans majestäts drake av Naomi Novik

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Författare: Naomi Novik
Genre: fantasy

Handling:
Detta handlar om den brittiske kaptenen Will Laurence som hittar (eller snarare stjäl) ett drakägg från ett franskt skepp som han och hans mannar har besegrat. Det kläcks ganska hastigt och ut kommer den förvånadsväckande intelligenta draken Temaraire. Laurence blir hans flygare; det är inte hans eget val, utan det var Temaraire som valde honom.
Han måste lämna flottan för att resa till en flygbas där han och Temaraire ska utbildas till att försvara England tillsammans med resten av drakkåren. Den franska sidan har också en drakkår som är större än den brittiska.
Och detta ger naturligtvis en helt ny synvinkel i Napoleonkriget…

Jag gillar den här boken, för den har en ovanlig blandning av europeisk krigshistoria och drakfantasy. Jag tycker att det är ganska fascinerande med idén om ett flygvapen bestående av drakar under Napoleonkriget. Detta i sig är också väldigt bra beskrivet; som om det vore en självklarhet med drakar i försvaret.
Boken började väldigt bra, men tyvärr blev den ganska tråkig framåt mitten, för att sedan bli mer spännande på slutet. Det krävs en hel del koncentration att läsa den; artonhundratalsmänniskornas konversationer har väldigt långa ord och formella fraser, för att inte tala om svårigheten att komma till saken!
Annars tycker jag överlag att det är en spännande och fin fantasyberättelse. Inget för nybörjaren, dock.

Betyg: 
En stark trea av fem möjliga.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇