Bokrecensioner: Vampyrdagböckerna jag lever för

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Precis som True Blood skiljer sig boken vampire diaries från TV serien. Karaktärer är både bortplockade och påhittade och det blir nästan som två olika historier. Men jag gillar boken ändå, även om omslaget inte får ett lika stort plus.

Handlingen är till en början ganska lik. Elena Gilbart träffar den mystiska Stefan och blir genast förälskad. Men hon vet att han döljer något och när människor börjar mördas i trakten, helt tömda på blod, har hon svårt att tvivla på att Stefan är inblandad.

Serien består av ca 7 böcker, så det kommer bli mycket värre än så här. Jag gillar att Damon är ondare i boken än i TVserien och att han inte bara är ett hot mot deras kärlek utan också mot deras liv. Men visst låter det lite som Twilight? Grejen är bara den att Vampire Diaries skrevs före Twilight. De stora likheterna mellan Twiligt och Vampire diraries har fått många att tro att Stephenie Meyer härmat Lisa J. Smith, inte minst jag.

Ännu har jag inte hört något om att Vampire diaries ska översättas till svenska, en sådan här bok borde förlagen kasta sig över, speciellt när den blivit till en populär serie på TV. Men allt färre vampyr böcker ges ut från förlagen, vampyrer har blivit en gammal och uttjatad trend vid det här laget. Men vi får hoppas att de snart översätts till Svenska så att fler av er kan ta del av den ruskigt spännande vampyreserien .
Skrivet av Elin
Kategorier: Kärlek, Spänning, Vampyrer, Vänskap, övernaturligt

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇