Bokrecensioner: Vackert om det oförklarliga

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

På lovet läste jag om en gammal favorit, nämligen Agnes Cecilia – En sällsam historia av Maria Gripe. Jag har alltid älskat Maria Gripes böcker. Redan som liten älskade jag Hugo och Josefin böckerna, sedan gick jag över till Tordyveln flyger i skymningen, Agnes Cecilia, Glasblåsarens barn, Skuggan över stenbänken och andra. Hennes böcker är helt klart äkta svenska barn och ungdomsklassiker. Om ni inte läst något av henne måste ni absolut göra det!

Just Agnes Cecilia är favoriten bland favoriterna. Den handlar om föräldralösa Nora som plötsligt börjar höra konstiga steg i hennes hem. Andra konstiga saker börjar också hända runt omkring henne, underliga telefonsamtal, hennes hund som plötsligt gör allt för att rymma, och sedan dockan… Jag har nog aldrig tyckt att den är läskig. Maria Gripe skriver vackert om det oförklarliga, istället för en skräckbok gör hon det till ett besynnerligt mysterium och det är vad jag älskar med hennes böcker!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇