Bokrecensioner: Charlotte Hassel

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Jag slutade lÀsa Charlotte Hassel efter halva boken. Jag var mest nyfiken pÄ den för att den utspelar sig i slutet pÄ 1700-talet. Huvudpersonen Charlotte Hassel Àr förlovad och bor pÄ ett stort gods i England. Men nÀr hon fÄr ett brev frÄn Sverige tvingas hon ÄtervÀnda till sitt hemland. VÀl hemma möts hon av synen av hennes familj som gÄtt i botten och trÀffar Äterigen sin gamla kÀrlek och fÀstman Axel Gyllenstierna som hon lÀmnade bakom sig nÀr hon för tretton Ärsedan tvingades fly.

Hon blir allt mer involverad i Stockholms societet och möts av stora motgĂ„ngar nĂ€r hon ska försöka hjĂ€lpa sin familj, i bakgrunden fĂ„r man följa de politiska oroligheterna i Sverige under den hĂ€r tiden. Men boken fĂ„ngade mig inte alls, jag kĂ€nde mig bara uttrĂ„kad nĂ€r jag lĂ€ste den. Även om den var vĂ€lskriven sĂ„ var det nĂ„got med sprĂ„ket som gjorde att jag inte fĂ€ngslades. Det kĂ€ndes hela tiden som att det fanns ett stort avstĂ„nd mellan mig och boken. Jag vet inte om detta Ă€r nĂ„got personligt eller om fler Ă€n jag kommer att kĂ€nna sĂ„ hĂ€r. För boken hade nog kunnat vara intressant annars. Om ni tycker handlingen lĂ„ter spĂ€nnande kan ni alltid försöka, men jag skulle nog inte rekommendera den.
Skrivet av Elin
Kategorier: KĂ€rlek

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇