Bokrecension:Deluxe av Anna Godbersen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Originaltitel: The Luxe
Författare: Anna Godbersen Àr 32 Är och kommer frÄn Kalifornien, USA.
Genre: chic-lit, drama.
Antal sidor: 427
Förlag: Wahlströms
Handling:
Året Ă€r 1899 och hela Manhattan skvallrar om det allra senaste: den unga, vackra Elizabeth Holland ska gifta sig med den stiliga ynglingen Henry Schoonmaker. Men sĂ„ hĂ€nder det ofattbara: Elizabeth drunknar i Hudson-floden. I flera dagar söker man efter hennes kropp men utan resultat. Hennes begravning Ă€ger rum samma dag som bröllopet skulle ha gjort. Hela New York sörjer den unga flickan, men ingen anar att det fanns flera som gĂ€rna skulle sett Elizabeth död.

Det hÀr Àr en ganska klassisk chic-lit! Jag mÄste erkÀnna att jag tycker vÀldigt mycket om den. Inte bara för att 1800-talets överklass, klÀnningar och fisförnÀma konversationer bÄde roar och fascinerar mig; ocksÄ för att den Àr otroligt spÀnnande och bra skriven. De rika beskrivningarna fullkomligt flödar, och man kan verkligen se prakten och överdÄdet framför sig. Ibland kan det dock kÀnnas lite för mycket med alla beskrivningar (man mÄste inte beskriva varenda klÀnning i hela rummet). Alla karaktÀrer, deras relationer och intrigerna kÀnns vÀl planerade och uttÀnkta. Jag tycker sÀrskilt mycket om Diana, Elizabeths lillasyster.
Det enda jag kanske skulle vilja ha mer av ibland Àr ett högre tempo och mindre detaljer. Annars Àr den helt fantastisk! Jag tÀnker defentivit lÀsa fortsÀttningen.
Betyg: 4/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇