Bokrecension:Bokrecension – En bit av mig fattas

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: En bit av mig fattas
Orginalets titel: Love is the higher law
Författare: David Levithan
Serie: –
SprÄk: Svenska
Orginal sprÄk: Engelska
Utgiven av: Raben & Sjögren (Tack för boken! :D)
Sidor: 191 (210 med efterord)

Handling:
Det Àr en vanlig dag i New York, det Àr i alla fall vad alla tror. De vet inte vad som kommer hÀnda. De vet inte att den 11 september 2001 kommer bli oförglömlig dag. I boken fÄr man följa de tre ungdomarna Claire, Peter och Jasper och hur de tillbringade sin dag den 11 september. Man fÄr Àven följa med dem efter den 11 september och se hur deras vÀnskap utvecklas och hur de samtidigt försöker smÀlta att nÄgot som man trodde var omöjligt hÀnt.

KaraktÀrer:
De tre huvudpersonerna i boken: Claire, Peter och Jasper Ă€r alla vĂ€ldigt speciella pĂ„ sina egna sĂ€tt. Även om min favorit av dem helt klart Ă€r Claire. Alla de hĂ€r tre karaktĂ€rerna har en intressant bakgrund, Ă€r bra genomarbetade och kĂ€nns sĂ„ otroligt verkliga. Även om Claire Ă€r sĂ„ pass verklig sĂ„ hon lika gĂ€rna skulle kunna vara min syster.

Tankar om boken:
Det jag verkligen Àlskade med den hÀr boken var att man lÀste den inte, man levde i den. Det Àr nÀst intill obeskrivligt hur verklig boken var. Jag, som sjÀlv var 1 Är nÀr 11 september 2001 var, har inga minnen alls av det som hÀnde, men trots det kÀnns det som jag var dÀr. Man verkligen förstÄr hur totalt hemskt det Àr och man förstÄr verkligen sorgen som alla mÄste ha kÀnt. David Levithan har Àven tÀnkt pÄ alla detaljer som binder ihop berÀttelsen. SprÄket var lÀtt att hÀnga med i vilket gav ett enormt flyt i boken.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇