Bokrecension:Bokrecension – Delirium

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Delirum
Författare: Lauren Oliver
Serie: Delirium #1
SprÄk: svenska (Orginal: engelska)
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 465

Handling:
Förr kunde mÀnniskor göra vad som helst för kÀrlek, till och med döda. Men nu Àr allt annorlunda. KÀrlek Àr en sjukdom, en sjukdom som man mÄste bli botad ifrÄn. Lena har alltid sÀtt fram emot att fylla 18, att bli botad frÄn sjukdomen. Att fÄ leva ett tryggt och lyckligt liv. Enda tills hon möter nÄgon, en kille. Det otÀnkbara har hÀnt.

KaraktÀrer:
Lena Àr Àrligt talat en ganska trÄkig karaktÀr, lÄngt ifrÄn unik. I början sÄ Àr hon helt pÄ regeringens sida, trots hennes bakgrund (vilket jag tycker Àr vÀldigt konstigt). Sen sÄ börjar hon sakta gÄ mot andra sidan (stor förvÄning eller hur). Det finns bara inget unikt med henne. Hon kÀnns pÄhittad, vilket sjÀlva poÀngen Àr att hon inte ska kÀnnas. Hon var helt klart en besvikelse.

Alex dÀremot gillar jag mer. Han Àr lite mer unik och mer levande Àn Lena. Finns inte sÄ mycket mer att sÀga om honom utan att spoila.

Tankar om boken:
Jag hade verkligen lĂ€ngtat hur lĂ€nge som helst efter att fĂ„ lĂ€sa den hĂ€r boken. Det hade verkligen möjligheten till att bli sĂ„ bra. Jag brukar alltid sĂ€ga att för att en bok ska kunna vara bra sĂ„ behöver handlingen egentligen inte vara sĂ„ överdrivet fantastisk utan det viktigaste Ă€r att den Ă€r skriven bra med ett flytande sprĂ„k och med genomtĂ€nkta karaktĂ€rer, men för att en bok ska vara riktigt bra sĂ„ behöver den bĂ„de det som en bra bok behöver plus att den behöver en riktigt bra handling. Den hĂ€r boken hade en riktigt bra handling, men bĂ„de sprĂ„ket och karaktĂ€rerna nĂ„dde inte upp till mina förvĂ€ntningar. Även om det var ganska varierande, för det var inte dĂ„ligt sprĂ„k hela tiden, i ena kapitlet hade sprĂ„ket ett riktigt vackert flyt men inte i nĂ€sta. Det gör det vĂ€ldigt svĂ„rt att avgöra hur bra jag egentligen tyckte att den var.

SpÀnningen dÀremot fick man inte för lite av, nÀr det vÀl inte var nÄgon spÀnning sÄ fylldes man av andra kÀnslor istÀllet, sÄsom sorg och glÀdje. SÄ trots allt det negativa sÄ var boken ÀndÄ bra.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇