Bokrecension: Upprorsänglar

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

av Libba Bray

Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 317
Serie: Ögat över månskäran #2

Julen närmar sig och Gemma Doyle ser fram emot att få komma bort från Spence internatskola och spendera lovet i London tillsammans med sina vänner. Societetslivet lockar med glittrande baler, fjärran från flickskolans stränga regler och mörka salar. Mitt bland huvudstadens virvlande förströelser blir Gemmas syner allt starkare. Synerna som hon har sett som har visat vägen in i en ny dimension. Hon ser tre vitklädda unga kvinnor – Något hemskt har hänt dem – något som bara går att finna svaret på i den andra dimensionen …
Gemma kan inte motstå frestelsen. Alltför snart befinner hon sig tillsammans med Felicity och Ann i den magiska, underbara värld de lärt känna och dit bara Gemma kan ta dem. Där återfinner de till sin glädje sin förlorade vän, Penelope, och deras vänskapscirkel är nu sluten. Men deras dåliga samvete för Penelopes öde växer sig starkare och hotar deras vänskap.

Boken utspelar sig i England på 1800-talet, det är kul att få lite omväxling i läsandet och inte bara nutid och framtid. Jag gillar den här boken för den har sina dåliga stunder och sina bra. Så ena stunden vill man bara sluta läsa och så när det väl kommer en bra sitter man som fastklistrad!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇