Bokrecension: Tillbaka i Terre d’Ange

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Kushiel’s Chosen

Författare: Jaqueline Carey

Antal sidor: 687

Genre: Fantasy

Spoiler-varning! Del två i en serie!

Det är dags att återknyta bekantskapen med Phèdre nó Delauney de Montreve. Den här gången hotas landet av en inre fiende och Phèdre får ingen ro förrän hon identifierat vem det är som hotar landets säkerhet och tillika rikets drottning Ysandre.

Spåren leder till Phèdres gamla fiende Melisande och till grannlandet stadsstaten La Serenissima. La Serenissima, vilket är detsamma som Venedig, fullkomligt kokar av intriger och Phèdre upptäcker snart att hon kanske tagit sig vatten över huvudet.

Careys andra bok om Phèdre är inte riktigt lika bra som den första. En viss känsla finns kvar och jag vill fortfarande veta var Phèdres snabba tankekast för henne, men vissa parallellhandlingar känns lite väl konstruerade. Känslan av  Voltaires Candide finns fortfarande kvar. Nya och gamla karaktärer kan när som helst dyka upp i handlingen och det känns lite pikaresk-betonat. Hade det här varit första delen om Phèdre vet jag inte om jag varit lite ivrig att läsa del två… men kanske är trean bättre?

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇