Bokrecension: Systrar i jeans – Andra sommaren

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Fyra vÀnner. Ett par jeans. Och Ànnu en sommar de sent ska glömma.
    Bridget, Tibby, Carmen och Lena har varit vÀnner sedan de föddes. Tja, eftersom deras mammor var vÀnner innan dess och gravida samtidigt kan man nÀstan sÀga att de varit vÀnner sedan innan de föddes.
    Förra sommaren hittade de fyra vÀnnerna ett par jeans hos Carmen. Hon hade tÀnkt slÀnga dem, men det konstiga Àr att nÀr de fyra vÀnnerna provar jeansen passar de lika bra pÄ allihop, de blir som helt nya mÀnniskor i dem. Trots att de ser sÄ olika ut sÄ sitter de helt perfekt! De döper jeansen till de Flygande Jeansen, och bestÀmmer att de aldrig fÄr tvÀttas. De turas om att ha jeansen hela sommaren. 
    NĂ€r sommaren har gĂ„tt sĂ€tter allihop ett var sitt mĂ€rke pĂ„ jeansen, och lĂ€gger undan dem till nĂ€sta sommar, dĂ„ det Ă€r dags igen

    Carmen vet inte vad det Ă€r för fel pĂ„ henne. Visst, det Ă€r vĂ€l förstĂ„eligt att hon blir arg nĂ€r hennes mamma “lĂ„nar” de Flygande Jeansen, men varför Ă€r Carmen sĂ„ taskig mot alla hela tiden nĂ€r hon egentligen inte menar det?
    Bridget vill veta vem hennes mamma var innan hon dog, sÄ hon Äker till Alabama dÀr hennes mormor och alla minnen bor.
    Tibby börjar pÄ ett film-college dÀr hon mÄste göra tvÄ saker: En film och fundera över vilka hennes riktiga vÀnner Àr.
    Lena trĂ€ffade en grekisk pojke, Kostos, förra Ă„ret, och av nĂ„gon konstig anledning gjorde hon slut med honom fast hon fortfarande Ă€r vĂ€ldigt kĂ€r i honom. Men ryktet sĂ€ger att han har en ny tjejJag Ă€lskar verkligen Ann Brashares böcker! De Ă€r spĂ€nnande, omöjliga att slĂ€ppa, tĂ€nkvĂ€rda och roliga pĂ„ samma gĂ„ng. IdĂ©n med ett par flygande jeans Ă€r verkligen himla bra! Jag Ă€lskar alla fyra huvudpersonerna, Lena, Carmen, Tibby och Bee (Bridget), och gilar att lĂ€sa om allihop. Författaren har verkligen lyckats med de hĂ€r böckerna mĂ„ste jag sĂ€ga! Älskar dem 🙂

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇