Bokrecension: Stenhimlen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Stenhimlen”
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Format: Inbunden
Antal sidor: 217
Förlag: Kabusa böcker
CopyrightÄr: 2010

Baksidetext:
Hemmadottern Erna Ă€r 34 Ă„r och okysst. Hon Ă€r klipsk, konstnĂ€rligt begĂ„vad och har ett hjĂ€rta av guld. Hennes strĂ€nga pappa underlĂ€ttar inte direkt livet för Erna och hennes mamma, men nĂ€r de smĂ„ kustsamhĂ€llena pĂ„ Österlen invaderas av konstnĂ€rer och andra sommarboende njuter Erna.

PĂ„ aktionen efter framlidne rektor Egon PĂ„hlsson ropar Erna in en Ă„rsbok frĂ„n hembygsföreningen, och trĂ€ffar Börje som flyttat till Österlen frĂ„n Stockholm för att arbeta som keramiker. Trots sin strĂ€nga far och Ă€ngsliga mor tar Erna mod till sig och ger sig in i sitt livs största Ă€ventyr.

Omdöme:

Om man tar den hĂ€r boken för vad den Ă€r, sĂ„ Ă€r det en lite smĂ„charmig historia som snart Ă€r utlĂ€st. Men Ă€rligt talat börjar jag bli trött pĂ„ Brunk Holmqvists böcker, för jag har fĂ„tt nog av att lĂ€sa om stereotypa, platta karaktĂ€rer med inskrĂ€nkta liv och bagatellartade hĂ€ndelser som förstoras upp in absurdum. Jag vill lĂ€sa böcker dĂ€r storyn stormkokar, och inte som hĂ€r: smĂ„puttrar lite i allra bĂ€sta fall. Och för det mesta sjuder det inte ens. “Potensgivarna”, som Brunk Holmqvist ju debuterade med för ett par Ă„r sedan, tyckte jag var en otroligt charmig och mĂ„lande berĂ€ttelse som jag nĂ€stintill Ă€lskade, men sedan har Brunk Holmqvist inte fĂ„tt in nĂ„gon mer fulltrĂ€ff. Samtliga böcker dĂ€refter, och Ă€ven denna, har fĂ„tt samma lĂ„ga betyg av mig. Jag stĂ€ller mig frĂ„gan om det överhuvudtaget Ă€r vĂ€rt att lĂ€gga tid pĂ„ att lĂ€sa de tvĂ„ senaste böckerna, “Kaffe med musik” och “Surt sa rĂ€ven om rabarberna”.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇