Bokrecension: Stefan Einhorn: Pappan

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Bokens titel: Pappan
Författare: Stefan Einhorn
Originalets titel: –
ÖversĂ€ttare: –
Förlag & Är: Bokförlaget Forum 2016
Antal sidor: 262
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: Ljudbok
UpplÀsare: Stefan Einhorn
GoodReads medelbetyg: 3.33
Boktipset förvÀntat betyg: 4.3
Betyg: 2.5

Handling

Stefan Einhorns bok Pappan Àr en roman dÀr sanning blandas med fantasi, uppdiktade historier och fakta. Det genomgÄende temat Àr pappan och hans roll och pÄverkan pÄ familjen, bÄde Stefans egen pappa och andra karaktÀrer i boken. Boken börjar med att Stefan har skrivkramp och börjar diskutera med en man i lobbyn pÄ ett hotell. Genom diskussionen fÄr han idén till den hÀr boken.
Recension

Jag har hört Stefan Einhorn förelÀsa, vilket han Àr vÀldigt duktig pÄ, och jag hade ganska höga förvÀntningar pÄ den hÀr boken. Men tyvÀrr levde den inte helt upp till dem. Det har en bra berÀttelse i botten, men jag Àr inte speciellt förtjust i sÀttet den Àr skriven pÄ. Jag föredrar böcker som Àr skrivna som berÀttelser, inte som diskussioner om historier mellan karaktÀrerna i boken. Men jag tycker ÀndÄ den Àr lÀsvÀrd.

Än en gĂ„ng en bok som handlar om krig och dess komplicerade och sorgsna efterdyningar. Om familjer som splittras och nya som bildas. Om familjer som inte alltid fungerar perfekt, men som Ă€r bra Ă€ndĂ„. Andra som inte Ă€r det, varken perfekta eller fungerande. Och bland allt detta Ă€r pappan i centrum.

Betyg 2.5, Stefan Einhorn, Sverige

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇