Bokrecension: Sjöjungfrun

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “Sjöjungfrun”
Författare: Camilla Läckberg
Format: Pocket
Antal sidor: 358
Förlag: Månpocket
Copyrightår: 2008
Serie: Fjällbackaserien #6

Baksidetext:En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans poliskolleger har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande.Efter tre månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen. När det står klart att en av mannens vänner, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid har tagit emot anonyma hotbrev, kompliceras situationen. Christian försöker bagatellisera alltihop, men hans vän Erica Falck inser faran.

Omdöme:Som vanligt levererar Läckberg en välskriven och mycket bra deckarhistoria med en spännande intrig, samtidigt som Patriks och Ericas privatliv får lagom mycket utrymme i berättelsen. Det är nog det senare som gjort mig så förtjust i Läckbergs deckare, att det vardagliga också får ta plats. Och alla detaljerna som får handlingen och karaktärerna att kännas så äkta.“Sjöjungfrun” är kanske inte den bästa boken i serien, den är dels lite för osannolik emellanåt och dels tycker jag att vissa karaktärer kan bli för  mycket ibland, men på det stora hela är det en väldigt bra bok som helt klart förtjänar att läsas.Dessutom slutar boken med en cliffhanger som får mig att vilja kasta mig över nästa bok, “Fyrvaktaren”, nu på en gång, trots att jag planerat att spara liten på den… 

Betyg: 4/5 

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇