Bokrecension: Sårad i ödemarken & Kejsaren av Nihon-Ja

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: Sårad i ödemarken
Författare: John Flanagan
Förlag: B Wahlströms (Tack för e-boken!)
Sidor: 400
Serie: Spejarens lärling #9
Språk: Svenska
Originaltitel: Halt’s Peril

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!
Handling från förlaget:

Den falske profeten Tennyson är på flykt för att slippa straffas för de brott som han och Särlingasekten begick i Clonmel. Samtidigt är spejaren Will, hans mentor Halt och vännen Horace honom i hälarna. De tre gör sitt yttersta för att stoppa Tennyson innan han tar sig över gränsen till Araluen.

Men Tennyson är inte heller ensam. Två av Särlingasektens lönnmördare är fortfarande i livet och mitt ute i ödemarken tvingas Will inse att vissa fiender är överlägsna till och med den mest rutinerade spejare. Utkämpar Will och Halt sin sista strid tillsammans?

Omdöme:
När jag läste på förlagets hemsida om bokens handling, stannade först hjärtat vid den sista meningen. Och efter det, började jag störtläsa. Jag läste och läste tills hela boken utläst och sen kunde jag pusta ut. Det var inte lika dåligt som jag hade föreställt mig i alla fall. Tur det.

För det första, genom nästan hela boken var jag konstant orolig för Halt. För han fick ju verkligen inte dö. Han är ju seriens bästa karaktär! Jag vill verkligen inte avslöja något för er som inte har läst boken, men jag dog inte, så man kan kanske räkna ut vad som hände eller rättare sagt inte hände.

Under bokens gång fick man återigen se prov på Wills mod och briljanta planer, likaså Horaces också. Jag älskar hur deras vänskap har fördjupats och utvecklats sen första boken, då de knappt tålde att se varandra. Att den har utvecklats under hela seriens gång, gör det bara ännu mer trovärdigare vilket är oerhört bra.

Jag har en sak kvar att nämna: Horaces mantel. Han fick en egen spejarmantel, som är precis som Will & Halts, men det är ett litet faktum som skiljer dem åt. Horace är lite mer barnsligare. Här kommer ett exempel som kan visa det:

Ibland när de passerade små dungar eller buskage höll Horace in Kicker bredvid honom, drog ner luvan, svepte manteln omkring sig och försökte sitta så stilla han kunde i sadeln.
“Ser du mig?”, frågade han.
Will suckade och låtsades leta efter honom. Han var lite sur och tyckte att hans vän, den främste riddaren i kungariket Araluen och en krigare som spred fruktan respekt på slagfältet, betedde sig som ett förvuxet barn med en ny leksak.
“Jag tror att jag skymtar något”, sa han mellan tänderna. Då red Horace några meter längre fram och upprepade processen på nytt.

Hahah, att Horace aldrig fattade att det är lite svårt att undvika att se honom när han rider på en gigantisk stridshäst…

Bästa karaktär/er: Horace, faktiskt den här gången!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇