Bokrecension: Sandras Ponny

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Sandras Ponny
Författare: Heddi Böckman
Sidantal: 144
Genre: HĂ€stbok
Favoritcitat: I ett hörn av den vĂ€ldiga boxen stod en grĂ„skimmel. Hon höjde pĂ„ huvudet och sĂ„g pĂ„ mig och nĂ„nstans i min mage sa det klick! Det var bland det underligaste jag varit med om. Jag tyckte jag kĂ€nde henne, det var som om att plötsligt fĂ„ syn pĂ„ en gammal kompis. 

Sandra behöver en ny hÀst. Hon har vuxit ur sin lilla ponny Prillan och har nu börjat tittat sig omkring efter större hÀstar. Tillsammans med sin mamma Äker hon omkring och provrider mÄnga olika hÀstar, men ingen kÀnns sÄ dÀr extra bra. En dag Äker de och kollar pÄ Vildros och Sandra kÀnner genast att det Àr denna hÀst hon hela tiden har letat efter. Det Àr Vildros eller ingen.

TyvÀrr har Vildros ett trÄkigt bagage med sig. Hon Àr spörÀdd och vill inte hoppa. De som sÀljer henne anvÀnder sig av hÄrda metoder som har gjort Vildros osÀker. BÄde mamma och Sandras trÀnare sÀger nej, det finns mÄnga andra fina hÀstar, som inte Àr rÀdda, som hon kan titta pÄ istÀllet. Men Sandra ger sig inte, det mÄste bli Vildros. Det gör inget att hon Àr rÀdd, dÄ fÄr man helt enkelt försöka trÀna bort det! Vildros och hon hör helt enkelt ihop.

Sandras Ponny Ă€r första boken i en serie pĂ„ Ă„tta böcker dĂ€r man fĂ„r följa Sandra och hennes vardag pĂ„ ett fullblodsstuteri. Jag var elva Ă„r nĂ€r min lĂ€rare rekommenderade dessa böcker till mig och det gick snabbt för mig att lĂ€sa ut dem, Ă€ven om de kanske lĂ€mpar sig för en lite Ă€ldre Ă„ldersgrupp.

Sandras Ponny Ă€r en otroligt mysig bok om hur det Ă€r att leva och andas hĂ€star. Även om det var ett tag sen jag sist lĂ€ste böckerna första gĂ„ngen, har de Ă€ndĂ„ lyckats etsa sig fast i mitt medvetande. Det tror jag beror pĂ„ att de Ă€r sĂ„ vĂ€ldigt levande och ligger nĂ€ra till verkligheten. Det Ă€r inte bara solsken och gröna Ă€ngar nĂ€r man hĂ„ller pĂ„ med hĂ€star, det intrĂ€ffar bĂ„de bra och mindre roliga saker.

Sandras bok (och resten av serien) Àr en bra, vÀlskriven hÀstbok som gÀrna dröjer sig kvar i ens medvetande nÀr man har lÀst ut den!

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇