Bokrecension: Recension “Våra bästa ritsagor”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Våra bästa ritsagor
Författare: Per Gustavsson
Bokförlag: Alfabeta
Ålder (vad jag tycker): Från ca 6 år
Antal sidor: 79 sidor
ISBN: 9789150120202
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.00
Första meningen i boken: När jag var lite berättade fröken i skolan sagan om gubben och gumman som blev ovänner och delade sitt hus mitt itu.

Baksidestext
Att berätta ritsagor är både roligt och enkelt! Du behöver bara penna och papper. Låt dig inspireras av sagorna i boken och berätta dem samtidigt som du ritar. Du kommer att få en förtrollad publik som förundrat följer hur teckningen förändras under berättelsens gång.
En bok att ha roligt med hemma, i skolan eller på förskolan!
Denna samling innehåller ett urval med de 20 bästa ur de populära böckerna Ritsagor och Fler ritsagor.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Den är rolig och jag kommer absolut ha nytta av den inom den bransch jag vill jobba inom (jag vill jobba med barn). Jag tycker det är ett roligt sätt att berätta en saga och samtidigt teckna och man kan göra som man själv vill. Boken är bara ett hjälpmedel som man kan ta inspiration ifrån. Det negativa är att det är ganska mycket att teckna på en del av ritsagorna på varje indelning. Det kunde delats upp mer men samtidigt kan man ju ändra det själv eftersom boken bara är en inspirationskälla.
Just nu ha jag praktik på en förskola och jag ska testa en av ritsagorna någon dag nu i veckan så får jag se vad barnen tycker! Jag kan tänka mig att barnen tycker att det är väldigt roligt att titta och lyssna. Jag gillar boken och det är ett annorlunda sätt att berätta sagor!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇