Bokrecension: Recension “Mysteriet på Asthall”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Mysteriet på Asthall
Författare: Jessica Fellowes
Bokförlag: Polaris Förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 405 sidor
ISBN: 9789188647481
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.51
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Året är 1920 och Louisa Cannon drömmer om en väg ut ur fattigdomens London, en stad svårt märkt av det nyss avslutade världskrigets fasor.
Hennes räddning blir en anställning hos den berömda familjen Mitford på Asthall Manor. Som barnsköterska och sällskap till Mitfodsystrarna får Louisa med ens tillgång till en ny, förtrollad värld. Särskilt fäster hon sig vid den klipska och vackra sextonåriga Nancy, den äldsta systern som vill upptäcka världen utanför Asthall.
Men när sjuksköterskan Florence Nightingale Shore, guddotter till sin kända namne, mördas på tåget till Hastings, finner sig Louisa och Nancy intrasslade i mordhärvan. Ett mord vars efterverkningar sträcker sig ända till Asthall …

Vad tycker jag?
Jag gillar verkligen boken! Jag som alltid trott att deckare inte är min grej har nu fått tänka om.
Jag gillar verkligen att den inte är så blodig och att det kretsar mer kring utredning och familjen som Louisa bor hos. Jag gillar också att boken utspelar sig efter kriget och har kopplingar som handlar kriget.
Jag tycker verkligen om alla karaktärer! Fellowes språk är jättebra och jag gillar verkligen hennes sätt att beskriva och jag kunde inte lista ut vem mördaren var, vilket är bra! Jag måste läsa vidare i denna serie nu direkt och rekommenderar boken till dig som inte gillar blodiga deckare. Eller är som mig och tror att genren deckare inte är något jag kan läsa.
Jag som är nybörjare inom genren tycker att denna var perfekt att börja med.
En riktigt bra bok i Agatha Christie-anda!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇