Bokrecension: Recension “Historieresan”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Historieresan
Författare: Christoffer RönnbÀck & Ebba Svennung
Illustratör: Annika Huett
Bokförlag: Alfabeta
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 6 Ă„r
Antal sidor: 80 sidor
ISBN: 9789150119923
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 5.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack sÄ mycket!

BaksidestextFölj med pĂ„ en krokig resa genom Sveriges historia. I vĂ„tt och torrt och genom stort och smĂ„tt, under drygt tusen Ă„r. FrĂ„n vardagsbestyr – som hur man gick pĂ„ toaletten pĂ„ Vikingatiden och lurade löss och loppor pĂ„ Stormaktstiden, till de omvĂ€lvande skeenden dĂ„ allt förĂ€ndrades – som nĂ€r en miljon svenskar flyttade till Amerika, eller nĂ€r internet kom.Historiens mĂ€nniskor kunde nog vara sĂ„ ovanliga, speciella och annorlunda. Men de hade drömmar, kĂ€nslor och förvĂ€ntningar – precis som vi. De levde bara i en annan tid och gjorde kanske saker pĂ„ ett lite annat sĂ€tt. NĂ€r och hur, kan du lĂ€sa om i den hĂ€r boken.
Vad tycker jag?Jag Àlskar denna bok! Jag gillar verkligen att det Àr en faktabok som inte Àr som en faktabok. Jag hade Àlskat att lÀsa denna nÀr jag var i 6-9 ÄrsÄldern, Àven om jag inte gillade att lÀsa dÄ. Jag gillade inte alls faktaböcker nÀr jag var liten, men denna tror jag att jag hade tyckt om. Jag gillar att det Àr ganska enkla beskrivningar av hur det var förr och att författarna har valt stora hÀndelser men med roliga detaljer. Som till exempel hur man trodde att lössen skulle försvinna. Den Àr rolig och beskrivande men inte lÄngtrÄkig!Jag gillar Àven illustrationerna och utformningen av boken. Jag gillar att boken Àr sÄ stor och den har en rolig och lockande framsida!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇