Bokrecension: Recension “Hej och tack för ingenting”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Hej och tack för ingenting
Författare: Måns Gahrton
Bokförlag: Pocketförlaget
Ålder (vad jag tycker): Från ca 12 år
Antal sidor: 134 sidor
ISBN: 9789186675912
Finns hos: –

Goodreads-betyg: 2.81
Första meningen i boken: Jag är sjukt höjdrädd och står vid kanten av ett stup.

Baksidestext
Elsa står vid kanten av ett stup och är på väg att hoppa. Trött på sin mamma som aldrig bryr sig, på alla killar, på sin pappa som inte finns – trött på allt! Hon har rymt från ett läger på Öland, bestämt sig för att nu räcker det och hemma i Stockholm kommer mamman imorgon att få ett avskedsbrev.
Den lilla killen Sigge ser en tjej som står längst ut på klippan och gråter. Han blir rädd för vad hon tänker göra. Och han tänker minsann inte gå därifrån och låta henne hoppa vad hon än säger! Elsa följer till slut med Sigge därifrån, och då förstår de plötsligt att det är kris:
De måste genast till Stockholm, de måste hinna fram innan brevet till Elsas mamma gör det! Deras resa blir en road trip utan like!

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra! Den är underhållande och det hinner hända väldigt mycket på få sidor. Jag gillar att Sigge räddar livet på Elsa och de blir en rolig handling genom att de träffas. Jag gillar att det händer så mycket på deras road trip och att de handlar om Norrköping, det är inte så vanligt att böcker handlar om städer i Östergötland så det är kul! Jag tycker att den går lite fort ibland men det måste det göra med tanke på att det händer mycket på få sidor. Det är inte den bästa bok jag läst men den är okej.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇