Bokrecension: Recension “Godnattsagor för rebelltjejer 2”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Godnattsagor för rebelltjejer 2
Författare: Elena Favilli & Francesca Cavallo
Bokförlag: Max Ström
Ålder (vad jag tycker): Från ca 9 år
Antal sidor: 210 sidor
ISBN: 9789171264527
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.47
Första meningen i boken: Kära rebeller!

Baksidestext
Här kommer uppföljaren till succéboken som inspirerat många flickor över hela världen att drömma större, sikta högre och kämpa hårdare. Godnattsagor för rebelltjejer 2 är en helt ny samling med hundra berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor – alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Här finns också en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler. Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är okej. Den är inte den bästa jag läst men den är mycket bättre än den första boken. Jag tycker att denna bok är mycket bättre skriven än den förra. Jag tycker det var lite tråkigt att det inte var så många personer som jag kände igen men det går ju inte att pricka in så alla vet vilka det är. Jag gillar att det är samma upplägg som i förra boken, det känns mer personligt! Jag gillar boken lite mer pga. språket men inte annars, tyvärr.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇