Bokrecension: Recension “Glöm mig”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Glöm mig
Författare: Alex Schulman
Bokförlag: Bookmark
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 254 sidor
ISBN: 9789188171887
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.93
Första meningen i boken: Jag åker längs en väg som är mig mycket bekant.

Baksidestext
Alex är på väg till barndomstorpet i Värmland för att hämta hem sin mamma, som stängt in sig på ett rum och druckit flera dagar i sträck. I hemlighet har han redan kontaktat ett behandlingshem för alkoholister. Han när ett hopp, för någonstans djupt inom honom finns ljusa minnen. Minnen av en kärleksfull och närvarande mamma. Vad var det egentligen som gick fel mellan dem?

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra! Det är ganska mycket upprepningar och det är bara samma sak hela tiden känns det som. Jag gillar Alex språk och det gör att boken är väldigt gripande men upprepningarna gör att det blir lite långsamt. Jag gillar att Alex blandat dåtid och nutid. Det känns nästan som att jag är med honom i Värmland. Jag gillar att boken är ganska kort men med ett så starkt ämne. Det gjorde att boken ändå blev ganska lätt att läsa. Det var såklart tung men om den hade varit längre hade jag nog inte orkat med att läsa.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇