Bokrecension: Recension “Flickorna”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

FlickornaFörfattare: Emma ClineBokförlag: Natur&KulturÅlder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 15 Ă„rAntal sidor: 330 sidorISBN: 9789127152380
Finns hos: Adlibris / BokusGoodreads-betyg: 3.48
Recensionsexemplar: Nej!

BaksidestextEn sommar i Kalifornien 1969 förÀndras allt för fjortonÄriga Evie Boyd.
Det Ă€r i parken hon fĂ„r syn pĂ„ flickorna, en grupp med trassliga hĂ„r och smutsiga klĂ€nningar. De rotar i soporna efter mat och nĂ„got vilt över sig, men verkar samtidigt fria. NĂ€r Evie nĂ„gra dagar senare stöter pĂ„ dem igen fĂ„r hon följa med till en ranch dĂ€r den karismatiske Russell lever med sin “familj”, unga kvinnor som dyrkar honom. Evie förĂ€lskar sig i en av flickorna, Suzanne. Hennes liv verkar under en period förtrollat, men nĂ„gonting gĂ„r fasligt fel och ett stort mörker drar allt nĂ€rmare.
Vad tycker jag?
Jag vill vÀldigt gÀrna tycka om boken, men jag gillar den inte alls. Jag lyssnade pÄ den som ljudbok och jag tyckte den var alldeles för rörig och jag fattade inte alls om det var dÄtid eller nutid och vilka personer som hörde till vilken tid. Det var verkligen jÀttejobbigt att inte veta vem som var vem och nÀr i tiden det utspelade sig. Det kunde varit mycket tydligare, i alla fall i ljudboken. Det kan ju vara det som Àr problemet. Att jag lyssnade pÄ den.
Jag gillar ÀndÄ Clines sprÄk. Det kÀnns vÀldigt enkelt och fint.
Jag tycker det Àr vÀldigt intressant med sekter och jag tycker om att lÀsa om det. Men denna bok var alldeles för rörig för mig. TyvÀrr!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇