Bokrecension: Rak, rå och brutal fantasy

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: The blade itself

Författare: Joe Abercrombie

Antal sidor: 515

Läst språk: Engelska

Genre: Fantasy

I Unionen rustas det till krig. Det är uppkomlingen Bethod i norr som bestämt sig för att hans del av riket inte längre räcker till. I norr finns också Ninefingers, en legendarisk krigare, som plötsligt finner sig ensam i ödemarken. Han inser att han måste söka sig söderut till magikern Bayaz.

I Unionen finns inkvisitorn Glokta och den unge, arrogante soldaten Jebaz. Alla dessa personers vägar korsas så småningom och vi inser att allt inte är vad det verkar, utan att historiens rötter ligger långt tillbaka i tiden.

Den här boken var verkligen seg att komma in i. Jag var nästan färdig att ge upp när Ferro dök upp på sidan 200 och det blev lite intressant. Sedan visade det sig förstås att Ferro var en rejält endimensionell varelse hon också… men jag fick mig åtminstone lite action till livs!! Vissa personbeskrivningarna har Abercrombie satsat rejält på; Glokta och Ardee är två bittra, men definitivt intressanta individer.

Jag känner mig inte övertygad om Abercrombies förträfflighet efter den här boken… frågan är om jag gör mig besväret att läsa efterföljande delar?

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇