Bokrecension: Överlevaren

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

BEthany Clifts debutroman heter Överlevare. Det är en fantastisk roman, som handlar om en kvinna som blir ensam kvar efter ett virusutbrott som skördar alla liv. Det börjar som en vanlig förkylning i de övre luftvägarna, men inom 6 dagar är man död och döden är inte skonsam. Man plågas av svåra kramper, organkollaps, kräks och skiter ner sig. Viruset kallas för M6D, vilket betyder Maximum 6 Days, att man inte överlever längre än så. Dock har man lärt sig lite av coronapandemin, men mot M6D har människan ingen som helst chans.  

 En ensam kvinna, som hela sitt liv aldrig haft någon egentlig motgång, vars uppväxt och barndom har varit lyckliga, allt varit bra – tills detta sker och hon måste försöka överleva. Hur gör man det? Hur överlever man en apokalyps, när man hör övergivna husdjur tjuta och skälla därför att det inte finns någon som ger dom mat? Hur överlever man att alla ens nära och kära dör medan man själv blirkvar? Hur överlever man när man med fog anar att man är den sista människan kvar i hela landet, kanske i hela världen? Hur skulle man själv reagera? Clift har gjort ett mycket autentiskt stycke apokalypsscenario och har lyckats bra med att få karaktärerna och deras ageranden trovärdiga. I början kunde jag inte riktigt känna sympati med huvudpersonen, men när hon slutade att fjanta runt så blev det bättre. Å andra sidan, om man vet att man är last man standing så måste man kanske få “rasa av” sig?  Detta är i vart fall en mycket läsvärd dystopisk framtidsroman som man kan relatera till eftersom mänskligheten just genomgår en dödlig pandemi. Ett virus kan aldrig botas, bara hejdas…

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇