Bokrecension: Nödrop

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Nödrop är Grethe Bøes debutroman och vilken debut sen! Vi får möta stridspiloten Ylva som ska delta i en NATO-övning i Finnmarken. Detta är hennes hemtrakter och hon har lite blandade känslor inför att komma tillbaka. Men så blir hon och hennes instruktör John Evans nedskjutna av ett ryskt jaktplan och detta bakom den ryska linjen. Nu gäller det att klara sig undan med livhanken och komma tillbaka till Norge. Men vem är John Evans? Kan man lita på honom? Ylvas kamp är mot både synliga och osynliga fiender.

Spänningen är på topp från första till sista sidan. Detta är ingen dussinroman, utan jag tycker att språket är det som står ut mest. Bøe använder orden på ett nytt sätt, som är väldigt definierande för henne, en egen stil helt enkelt. Det är inte bara action utan även eftertanke och funderingar, vilket gör denna roman till en utvidgande berättelse om människan, tillit, politik, moral och etik, för att inte tala om diplomatiska förvecklingar. Det är kallt i Arktis och då menar jag inte bara temperaturmässigt.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇