Bokrecension: Nattfilm

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

För flera Är sedan lÀste jag Marisha Pessls Fördjupade studier i katastroffysik som jag tyckte mycket om. DÀrför kastade jag mig över Nattfilm nÀr jag av en hÀndelse snubblade över den i en secondhandbutik. Det börjar ocksÄ vara ett bra tag sedan nu, och eftersom jag ifjol gav det litterÀra nyÄrslöftet att lÀsa om böcker jag tyckt om, sÄ passade det bra att lÀsa om Nattfilm innan jul.
 Den var lika bra som jag minns den.

SkrĂ€ckfilmsregissören Stanislav Cordorva har inte synts offentligt sedan 1977. NĂ€r hans dotter Ashley hittas död sĂ„ misstĂ€nker journalisten Scott McGrath att det inte alls var ett sjĂ€lvmord, som det sĂ€gs. Han börjar nysta i mysteriet, men det finns ett stort problem. Han har gjort sig ovĂ€n med Cordorva dĂ„ han för 5 Ă„r sedan hĂ€ngde ut honom offentligt. Scott krashade sin karriĂ€r och nu Ă€r det svĂ„rt att fĂ„ nĂ„got jobb. Kanske kan detta vara det han behöver för att komma tillbaka pĂ„ banan? Men vem skulle tro pĂ„ honom?  Scott mĂ„ste vĂ„ga möta mörkret, bĂ„de hos Cordova och hos sig sjĂ€lv, för att kunna ta reda pĂ„ sanningen. Oj, sĂ„ bra den hĂ€r boken Ă€r! Den har allt som en bra bok ska ha. Vi klickade direkt Ă€ven denna gĂ„ng. Det Ă€r en explosiv thriller med en oförglömlig final, som pĂ„ ett labyrintiskt sĂ€tt kartlĂ€gger mĂ€nniskans inre mörker. 

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇