Bokrecension: Minirecensioner: Killar, kompisar och … x2 Killar, kompisar och lyckokort

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Författare: Cathy Hopkins
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2002/2003 (original: 2001)
Serie: Killar, kompisar
Sidantal: 154
Språk: Svenska
Originaltitel: Mates, Dates and Inflatable Bras
Nyckelord: kärlek, vänskap, tonåringar, problem, funderingar, skolan, att växa upp, att behöva välja vad man vill jobba som
Övrigt: Utläst i september 2015

Handling från förlaget: /baksidan

Jag slog mig ner på sittsäcken bredvid henne. Det kändes så bra. Izzie och jag. Jag och Izzie, som pratade om viktiga saker och försökte se in i min framtid.

  • Nå, vad säger korten, madame Rosa?
  • Hm, intressant, mumlade Izzie. Mycket intressant. Kortet som ligger vänt mot dig är Lyckans hjul. Det betyder att ett nytt kapitel väntar. En vändpunkt.

Men Lucy är inte redo för något nytt kapitel. Hon uppskattar inte alls förändringarna i sin tillvaro och alla beslut som hon helt plötsligt måste fatta.

Lucys bästa kompis Izzie har börjat umgås med den snygga och självsäkra Nesta, men finns det plats för Lucy då? Alla andra verkar veta vem och vad de vill bli. Izzie vill bli en ny berömds sångare och Nesta vill bli modell, men Lucy?

Medan Nesta och Izzie ser ut som 16-åringar trots att de är 14, kan Lucy lätt uppfattas som 12. Hur ska hon då kunna komma in på filmer med 15-årsgräns och flirta med äldre killar? Men så ser Lucy en ursnygg kille korsa gatan och blir kär. Hon bestämmer sig för att inte stå emot förändringarna längre, i någon del av sitt liv…

Kort omdöme:
Jag har läst både andra och tredje boken i den här serien, Killar, kompisar … , efter att ha hittat dem spontant på en loppis. Och då så älskade jag verkligen dem! Åtminstone den tredje boken var jag helt in love med. Så, jag ville köpa resterande delar av serien när jag fick tillfället. Och nu har jag finally läst första!

Den första boken var bra, och jag kände igen mig ganska mycket. Framförallt om de där tankarna om att inte veta vad man vill bli. Att inte ha något drömjobb. Att inte veta vad man i framtiden ska välja för gymnasium. För jag är på ingång i den fasen av mitt liv. Om ett drygt halvår börjar jag nian, och jag känner redan nu panik inför det. SÅ, det relaterar jag massor till! Samt känslan att det även känns som att alla redan nu vet vad de vill bli… och det var en väldigt bra sak som boken tog upp! För det är nog den första bok som så vitt jag vet, pratat om vad de vill bli i framtiden. Det finns en viktigare tanke än att bara få läsa om vänskap och kärlek. Och gillar det stort!

Men en lättläst bok, som är rolig och kärleksfull. Och fylls av massor av tonårsbekymmer och tankar. La inte så jätte mycket energi på att fundera kring boken och vad jag tyckte, då jag mest ville läsa om det som skett innan den andra boken!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇