Bokrecension: Marley och Jag

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Marley och Jag
Originaltitel: Marley and me
Författare: John Grogan
Antal sidor: 317
Genre: SjÀlvbiografi/komedi
Favoritcitat: [Marley] krumbuktade sig pĂ„ bakbenen vid vĂ„r minimala Toyota, hoppade upp och ner, skakade flĂ„sande pĂ„ sig sĂ„ att saliven flög frĂ„n kĂ€karna och kunde nĂ€stan inte bĂ€rga sig tills ögonblicket var inne och jag skulle öppna bakdörren. /
/ NĂ€r jag öppnade dörren hoppade han in i baksĂ€tet med sĂ„dan glĂ€dje att han seglade hela vĂ€gen till andra Ă€nden och tog inte i mark förrĂ€n han slog huvudet med en smĂ€ll mot sidorutan, dock utan att det gjorde nĂ„gon större skada. 

Marley och Jag handlar om John och hans fru Jenny och deras liv tillsammans med en stor, gul labrador vid namn Marley. Varken John eller Jenny hade sÄ stor hundvana nÀr de började fundera pÄ att skaffa valp, men de tÀnkte att det kunde vara en bra övning till dÄ de skulle fÄ barn. Som barn hade det funnits en hund i Johns familj, och denna hund var som han mindes helt fantastiskt, och vad vore livet utan en fantastisk vÀn?

Dock visar sig Marley vara allt annat Ă€n fantastisk. Han tuggar sig fram i livet, och gör han inte det lĂ€ggar han hela sina 45 kilo kroppsmassa i kopplet och drar fram som en Ă„ngvĂ€lt.  John berĂ€ttar roat, och ibland lite bedrövat, om Marley framfart och allt han stoppar i sig. Han lyckas stĂ€nga ner en hundbadstrand, bli utslĂ€ngd frĂ„n en hundkurs, (nĂ€stan) Ă€ta upp ett anvĂ€nt graviditetstest.

Marley Àr ingen drömhund och hans intelligens ifrÄgasÀtts mÄnga gÄnger om. Men man behöver inte vara duktig pÄ allt för att vara en fantastiskt vÀn och det Àr den hÀr boken vill fÄ fram. Om man tycker om hundar, kommer man definitivt kunna kÀnna igen sig John och Jennys vardag med hund. Dessutom kan man inte lÄta bli att tycka om Marley, för hur stökig och bökig han Àn Àr, menar han inget illa och tar det mesta med en klackspark!

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇