Bokrecension: Lord John och svärdets brödraskap

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Lord John och svärdets brödraskap
Författare: Diana Gabaldon
Förlag: Bra Böcker (Tack för boken!)
Sidor: 445
Serie: Serie om en bikaraktär från Outlander-serien
Originaltitel: Lord John and the Brotherhood of the Blade

Handling:
Från adlibris.com

År 1758, mitt under det pågående sjuårskriget, strider Storbritannien på Preussens sida i Rhenlandet. För lord John Grey och hans äldre bror Hal utgör slagfältet en välkommen respit från plågsamma minnen: brödernas far, hertigen av Pardloe, sköt sig några dagar innan han skulle ha ställts inför rätta anklagad förräderi och beblandning med jakobiter. Nu, sjutton år senare, är familjenamnet rentvått och dess ära återupprättad, men ett förestående bröllop blåser nytt liv i skandalen.

Någon ansätter familjen Grey med hemligheter från graven, men Hal, som har egna hemligheter, vägrar att röra i saken och befaller sin bror att inte heller ägna den någon uppmärksamhet. I sin frustration vänder sig lord John till en man som har varit såväl hans fånge som hans biktfader: den skotske jakobiten James Fraser.

Men krig, en förbjuden kärlekshistoria och Jamie Frasers egna hemligheter försvårar lord Johns sökande efter sanningen. Ända tills Fraser ger honom den saknade biten i ett förbluffande pussel varpå lord John, som kommit i kläm mellan sitt mod och sitt samvete, måste bestämma sig för om familjens ära är värd priset av hans liv

Omdöme:
När jag hade börjat läsa serien Outlander av Diana Gabaldon ville jag ha resten av serien hemma så att jag kan läsa den när jag vill, men tyvärr sa förlaget att böckerna inte var i tryck längre. Men de sade att dem kunde skicka den här boken i stället: Lord John och svärdets brödraskap. Jag tror att det också är en serie, och att det här är den första boken som blev utgiven i år (2013) så det kanske kommer fler delar om några år!

Boken handlade om en bikaraktär från Outlander-serien: alltså lord John. Han kom först in i boken Sjöfararna och även i Trummornas dån. Jag blev inte så värst imponerad av honom då, men hoppades på att det skulle bli bättre. Men icke då.
Det blev inte alls lika spännande och humoristisk som det brukar vara i Dianas böcker och man kan minst sagt säga att jag blev besviken. De sista 100 sidorna fick jag plåga mig igenom. Så nej, tack jag tror jag håller mig till den andra serien.

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇