Bokrecension: Leva Älska Le : min resa genom sorgen av Monika Nyström

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Leva Älska Le : min resa genom sorgen
Författare: Monika Nyström
Förlag: Ordberoende förlag

Inlägg skrivet av Hanif.

Monika Nyström var sommarpratare (lyssnarnas val) i P1 år 2011 och berättade där om sin sorg efter att hennes älskade man dött i cancer. De hade två små barn som hade frågor om döden och som också sörjde. I egenskap av förskolelärare ville Monika inte lämna dem utanför allt som hände.

Så med den här är boken vill Monika inspirera och stötta andra. Hon har också skrivit den för sina barn. Hon arbetar nu med att hålla föredrag om hur man kan möta barn i sorg och ta hänsyn till deras behov som anhörig eller inom vård och omsorg. Hon tycker att vi borde var öppnare med varandra och i samhället och våga prata om döden.

Boken börjar med ett sms som Monika skickar till sina anhöriga efter hennes man Tommi i gryningen på deras sjunde bröllopsdag tar sitt sista andetag. Sedan följer vi hennes i en mer dagbokslik struktur ungefär ett år framåt. Det innehåller allt från vardagsbestyr, filosofiska och religiösa tankar, tillbakablickar på livet som var och funderingar om framtiden.

Det här är en fin bok och förvånansvärt positiv för att handla om tragisk förlust. Jag hade nog vilja sett mer av Monikas mörker, men det här är inte en sådan text. Eftersom Monika är utgiven på samma förlag som jag delar jag som vanligt inte ut några kakor. Om du vill läsa boken, lyssna gärna på programmet först. Det kan man lyssna på här.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇