Bokrecension: Kiev av Tom Burgess, uppdaterad av Debbie Stowe

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Kiev
Författare: Marc Tom Burgess, uppdaterad av Debbie Stowe
Förlag: Tomas Cook Publishing

InlÀgg skrivet av Hanif.

NĂ€r jag i vĂ„ras Ă„kte till Ukraina för att besöka Kiev och Tjernobyl sĂ„ hittade jag ingen svensk guide. SĂ„ dĂ„ köpte jag Lonely Planets guide Ukraine som finns recenserad hĂ€r pĂ„ 1MiljonBoktips och denna bok som bara handlar om huvudstaden Kiev. Den Ă€r liten, tunn och behĂ€ndig att bĂ€ra med sig och kan komplettera Ukraine, men om du bara ska köpa en guide sĂ„ köp Lonely Planets.

I Kiev gÄr man igenom grundlÀggande fakta om staden och landet, snabbt fÄr man en kort överblick av historien, livsstilen, kulturen, shopping och matvanor. Shoppingguiden var vÀldigt utförlig kÀndes det som jÀmfört med resten och vi hittade en massa roliga affÀrer och en marknad. Fast det var svÄrt att hitta nÄgot man ville köpa, modet Àr inte riktigt vad vi i Sverige tycker Àr trendigt.

De vanligaste sightseeingstĂ€llena Ă€r med, med karta adresser, bilder och allt. Men det saknades nĂ„gra som jag var glad att jag hittade i den andra guiden och jag hade nog inte rangordnat sevĂ€rdheterna i den ordningen som de gjorde i 10-i-topp-listan. Boken fĂ„r sex kakor, behĂ„llningen var de nĂ„got roliga, lite ironiska betraktelserna över staden, det ukrainska folket och de förvirrade turisterna. Om du vill se bilder pĂ„ min resa, klicka till den andra recensionen hĂ€r.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇