Bokrecension: Jellicoe Road av Melina Marchetta

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Förlag: X-publishing

NÀr Taylor var elva Är gammal övergavs hon pÄ 7-eleven av sin mamma. En stund senare blir hon upphÀmtad av Hanna, som kommer att bli hennes trygga punkt i livet. Men nÀr Hanna ett par Är senare ocksÄ försvinner stÄr hon vilsen, och till rÄga pÄ allt kommer Jonah tillbaka. Jonah, som svek henne sÄ djupt för tre Är sedan.
Gamla hÀndelser kommer upp till ytan, nya hÀndelser fÄr hela livet att förÀndras. Och mitt i allt stÄr vÀnnerna som egentligen ligger i krig med varandra.

Älskar, Ă€lskar, Ă€lskar den hĂ€r boken! JĂ€ttesvĂ„r att lĂ€gga ifrĂ„n sig, spĂ€nnande, gripande och sorglig pĂ„ samma gĂ„ng. Även om jag tidigt i boken luskar ut hur det ligger till sĂ„ har det ingen betydelse. Man förĂ€lskar sig i karaktĂ€rerna, kĂ€nner med dem, blir arg pĂ„ dem, funderar över dem lĂ„ngt efter att man lagt ifrĂ„n sig boken. Har du inte lĂ€st den sĂ„ lĂ€s den!

Jellicoe Road var en av de bÀsta böcker jag lÀst pÄ lÀnge och en av de bÀsta ungdomsböcker jag nÄgonsin lÀst. Solklart toppbetyg, 10 kakor av 10 möjliga.

/

Jellicoe Road ges ut av X-publishing.
Köp boken hĂ€r.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇