Bokrecension: Himmelsdalen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Himmelsdalen”
Författare: Marie Hermanson
Format: Inbunden
Antal sidor: 388
Förlag: Albert Bonniers Förlag
CopyrightÄr: 2011

Baksidetext:Himmelsdalen Àr en idyll. Vattendragen Àr rena och luften Àr klar. Restaurangen serverar nyfÄngad fisk och personalen tar vÀl hand om dig. HÀr kan man vila ut och bli sig sjÀlv igen.Hit kommer Daniel för att hÀlsa pÄ sin tvillingbror Max, och nÀr Max ber Daniel att byta plats med honom nÄgra dagar ger han slutligen med sig. En kort tid pÄ ett naturskönt hÀlsohem Àr vÀl ingen fara?Men dagarna gÄr och Max kommer inte tillbaka. Och Himmelsdalen Àr inte alls sÄ trygg som den verkar. Daniel börjar frukta att dalen blir det sista han ser i livet. 

Omdöme:Att Marie Hermanson Ă€r en skicklig författare och berĂ€ttare rĂ„der det inga tvivel om. Texten flyter fint och boken kĂ€nns lĂ€ttlĂ€st. Dessutom Ă€r det lĂ€tt att förestĂ€lla sig omgivningarna, för Hermansons sprĂ„k Ă€r verkligen mĂ„lande. Men sedan har vi sjĂ€lva storyn. Den börjar hur bra som helst. Riktigt lovande. TyvĂ€rr tycker jag att det successivt gĂ„r utför. Storyn har potential men Hermanson utnyttjar den inte till fullo. Med sĂ„ bra kort pĂ„ hand kunde utgĂ„ngen varit bĂ€ttre.HuvudkaraktĂ€ren Daniel kĂ€nns sympatisk, och det Ă€r intresset för honom som fĂ„r mig att lĂ€sa vidare, trots att det kĂ€nns som att det spĂ„rar ur nĂ„gonstans efter halva boken. Men visst – det hĂ€r Ă€r en annorlunda bok (i positiv bemĂ€rkelse) som Ă€ndĂ„ Ă€r lĂ€svĂ€rd.

Mitt betyg: 2/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇